با حضور معاون علمی رئیسجمهور سامانه نانوحباب تصفیه آب در ساوه به بهرهبرداری رسید
با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور و معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان و دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست و دبیر ستاد نانو، جمعی از مدیران آّ وفاضلاب کشور در محل تصفیهخانه ساوه، سامانه نانوحباب با هدف حذف طعم و بوی نامطبوع آب تصفیهخانه به بهرهبرداری رسید.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صبح امروز با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییسجمهوری، فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی و جمعی از مدیران شرکت آب و فاضلاب، سامانه نانو ازن ایرانساخت با هدف حذف بو و طعم نامطبوع اب تصفیه خانه سد الغدیر ساوه برای نخستین بار در کشور به بهرهبرداری رسید.
تصفیهخانههای آب متعارف آب قادر به حذف عوامل طعم و بوی ناشی از تغذیه گرایی در سدها نیستند و عدم گوارایی آب موجب اعتراض مصرف کنندگان شهری شده است. آب خام برداشتی از سد الغدیر به دلیل تغذیه گرایی تغییر کیفیت داده و با وجود کیفیت مناسب فیزیکی و شیمیایی از نظر مقبولیت و گوارایی در شرایط نامطلوب در شبکه توزیع میشود.
تصفیه خانه سد الغدیر ساوه با ظرفیت ۱۱۵۰ لیتر در دو مدل ۵۷۵ لیتر بر ثانیه، آب مصرفی این شهر را تامین میکند که برای حذف بو و طعم نامطبوع از روشهای مختلفی استفاده شد که هیچکدام کارایی لازم را نداشتند. از جمله این روشها، میتوان به روش ازنزنی با بازدهی پایین و روش کربن اکتیو اشاره کرد که دلیل هزینه بالا و تغییر رنگ آب کارآمد نبودند.
با بهرهگیری از تخصص دانش بنیان ها، روش نانو ازن برای نخستین بار اجرا شد که ضمن افزایش کارایی ازن، حذف بو و طعم نامطبوع و افزایش کیفیت آب شرب مصرفی را به همراه داشت.
شرکت دانش بنیان نانو حباب انرژی موفق به ساخت وتولید اولین سامانه نانو ازن شده است که تمامی مراحل طراحی و ساخت آن توسط متخصصان داخلی انجام شده و اثبات فناوری آن به تایید وزارت خانههای نیرو و بهداشت درمان رسیده و اکنون قابل ارائه به صنعت آب کشور است.
با به کارگیری این سامانهها در فرآیند حذف جلبک و کاهش طعم و بو، امکان تامین آب شرب با کیفیت در تمام مناطق کشور که با مشکل طعم و بو در آب شرب مواجه هستند فراهم شده است.
این طرح با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و مشارکت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، به بهرهبرداری رسیده و افزایش کارایی حذف جلبک و ترکیبات مولد طعم و بو، بهبود کیفیت آب، حذف فرایندهای تزریق کلر و ذغال اکتیو در ورودی تصفیه خانه، کاهش قابل توجه هزینههای بهره برداری و کاهش مصرف گاز ازن تا 60 درصد را به همراه داشته است. از نتایج بسیار مهم این طرح حذف برومات در اب های دارای برم که ماده ای سمی است بوده و شرکت های آب و فاضلاب برای گندزدایی مجبور به استفاده از ازن هستند.
با استفاده ازاین فناوری ضمن کاهش انرژی مصرفی سرمایه گذاری بابت خرید دستگاه های ازن به ازای هر کیلوگرم در ساعت حداقل سه ملیارد تومان صرفه جویی می شود. به عنوان مثال در صورت استفاده در طرح ابرسانی تبریز علاوه بر حل مشکل طمع و بو هزینه های سرمایه گذاری بالغ بر 50میلیارد تومان کاهش می یابد.آمریکا از چند ماه قبل اولین پایلوت نانو حباب را به صورت آزمایشی اغاز کرده است و ژاپن هم که دارای این فناوری است در مقیاس کوچک کار کرده و این طرح برای اولین بار در کشور انجام شده که در سطح دنیا نیز نمونه ای با این مقیاس ساخته نشده است. علاوه بر این کاربرد در تصفیه فاضلاب با استفاده از این فناوری کاهش انرژی برق مصرفی به میزان 60 درصد و کاهش هزینه های سرمایه گذاری و بهره برداری را بیش از 50 درصد به دنبال دارد و همچنین در سامانه های گندزدایی مصرف کلر ،آب ژاول و بریچ را به حداقل یک سوم میرساند.
ارسال به دوستان