رسوخ فناوری و نوآوری در بهره‌برداری از منابع طبیعی با مشارکت معاونت علمی و فناوری و سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور تسریع می شود.

نشست توسعه همکاری‌های فناورانه معاونت علمی و فناوری با سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با حضور معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهور برگزار شد.

در این جلسه که با حضور مقام عالی معاونت، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری و جمعی از معاونین ایشان، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی و دبیر کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست برگزار شد، ابتدا جناب آقای دکتر ابراهیمی، دبیر محترم کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست، گزارشی از آخرین وضعیت پروژه‌های مرتبط معاونت در حوزه منابع طبیعی از جمله پایلوت های اجرا شده در حوزه دریاچه ارومیه به منظور حفاظت خاک و آب، هندیجان با هدف تثبیت کانون های ریزگرد، وردیج با موضوع ایجاد آب بندان و سد ترکیبی و همچنین پروژه های تولید مالچ‌های غیر نفتی، تولید مصالح سبک از ماسه بادی، کشت و توسعه گیاه کاکتوس، تولید اوراق فشرده چوبی از ضایعات کشاورزی، ساماندهی خشکه رودها و سایر موضوعات مرتبط ارائه دادند، در ادامه جناب آقای دکتر منصور، ضمن تأکید بر لزوم همکاری‌های فناورانه در جهت نفوذ فناوری در حوزه منابع طبیعی، مهم‌ترین چالش‌ها و نیازهای این حوزه را برشمردند و ضمن اشاره به ناکارآمدی روش‌های سنتی، راهکارهای نوین و فناورانه را به‌عنوان اصلی‌ترین ابزار در رفع چالش‌های مذکور مطرح کردند.

در ادامه جناب آقای دکتر ستاری، استقبال از نوآوری را به‌عنوان یکی از اصول نوآوری خواندند و تأکید کردند در هر مجموعه و تشکلی تا استقبال از نوآوری نباشد، نمی‌توان فرهنگ و چارچوب آن را پیاده کرد. ایشان ضمن تأکید بر لزوم نوآوری در منابع طبیعی، افزودند تا چند سال اخیر، نگاه به منابع طبیعی نگاه سنتی بوده اما هم‌اکنون با فعالیت­ها و اقداماتی که انجام‌شده، نفوذ نوآوری در این حوزه در دستور کار قرار گرفته است. دکتر ستاری در ادامه تدوین مدل‌های اقتصادی و اشتغال‌زا در بهره‌برداری از منابع طبیعی علی‌الخصوص بیابان‌های کشور را یکی از مهم‌ترین اقدامات لازم در این حوزه برشمردند و افزودند معاونت علمی و فناوری آمادگی خود را در راستای توسعه فناوری و نوآوری در تمامی حوزه‌های مرتبط اعلام می‌نماید.

در پایان جلسه، شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با مهم‌ترین نیازهای فناورانه سازمان از جمله اطفای حریق، پایش جنگل­ها و مراتع، بهره‌برداری اقتصادی از بیابان‌ها و... توسط جناب آقای دکتر قادری فر، رئیس محترم مرکز فناوری‌های راهبردی معرفی و مقرر گردید به‌منظور شروع همکاری، مذاکرات تخصصی برای هر کدام از نیازهای فناورانه فی‌مابین معاونت، سازمان و شرکت‌های معرفی‌شده ادامه یابد.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZE7p