رقابت ایده های نوآور حوزه استحصال آب از رطوبت هوا پایان یافت

دومین دوره مسابقه مکانیک برتر به میزبانی دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف و با موضوع استحصال آب از رطوبت هوا برگزار شد و تیم دانشگاه اردکان به مقام اول رسید.

 

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه فناوری­های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، مسابقه ملی مکانیک برتر، به ابتکار اتحادیه انجمن های علمی مهندسی مکانیک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اهدافی همچون پیشرفت علمی و مهارتی دانشجویان، تقویت روحیه کاری و رساندن توانایی‌های یک مهندس مکانیک به مرحله‌ی عمل و پرورش مهندسین واقعی به اجرا درآمد.

دومین دوره این مسابقه به میزبانی دانشکده مکانیک دانشگله صنعتی شریف و با محوریت استحصال آب از رطوبت هوا اجرا شد. در فراخوان اولیه، تعداد 59 تیم در سامانه مسابقات ثبت نام کردند و پس از ارسال پروپوزال و داوری این پروپوزال ها توسط هیئت داوران متشکل از سه تن از اساتید دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، درنهایت 5 تیم به مرحله نهایی مسابقه راه پیدا کردند.

مرحله نهایی این مسابقه، در محل دانشکده مکانیک و با حضور اعضای 5 تیم برگزیده و همچنین نماینده ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، خانه صنعت، معدن و تجارت جوانان، شتابدهنده شریف (ستاک) و سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران برگزار شد.

استحصال آب از رطوبت هوا، به عنوان یکی از اقدامات ملی سند توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست در راستای تحقق راهبرد "بهینه سازي فناوري هاي مدیریت منابع و مصارف آب، بهره گیري از آب هاي غیر متعارف و کاهش تبخیر" است که با توجه به کمبود منابع آب در بسیاری از مناطق کشور، به عنوان یک راه حل دارای اولویت به شمار می رود. از این رو ورود جامعه دانشگاهی کشور به این عرصه، نوآوری و ایده های خلاقانه ای را به دنبال خواهد داشت.

در مراسم افتتاحیه این مسابقه، دکتر نورایی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشکده مکانیک دانشگاه شریف ضمن خوشامد گویی، گزارش مختصری از اقدامات صورت گرفته در راستای میزبانی این دوره از مسابقه ارائه نمودند. در ادامه مهندس ربانی نماینده ستاد توسعه فناوری­های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست، ورود انجمن های علمی دانشجویی به چالش های فناوری حوزه آب را به فال نیک گرفت و اظهار امیدواری کرد در صورت موفقیت تیم های دانشجویی در ساختن نمونه عملیاتی دستگاه استحصال آب از رطوبت هوا، حمایت های لازم را به منظور تجاری سازی این محصولات انجام خواهد داد.

نماینده شتابدهنده ستاک نیز عنوان کرد ستاک به عنوان شتابنده مستقر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف، استارتاپ ها را تا سطوح فناوری 3 و 4 حمایت می نماید و پس از آن طی تفاهماتی که با شتابدهنده های دیگری همچون شتابدهنده آبان، واتک و سایر شتابدهنده های تخصصی صورت گرفته در ادامه مسیر با حمایت این شتابدهنده های تخصصی فرایند تجاری سازی این ایده ها را ادامه می دهد.

در بخش دوم رویداد، تیم ها 30 دقیقه فرصت داشتند که دستگاه های خود را بر روی دوچرخه های تعبیه شده در محفظه تست نصب نمایند. در این محفظه تست، شرایط دمایی 30 درجه و رطوبت 80 درصد برای آزمایش کارایی این دستگاه ها فراهم شده بود و در ادامه در یک بازه زمانی 90 دقیقه، تیم ها فرصت داشتند انرژی موردنیاز دستگاه خود را با رکاب زدن دوچرخه ها تامنی نمایند. هر چند اغلب تیم ها از منبع انرژی بیرونی نیز بهره بردند.

در پایان بازه مسابقه، داوران دستگاه ها را از سه جنبه ارزیابی نمودند. در وهله اول شکل ظاهری دستگاه و سهولت نصب آن بر روی دوچرخه مورد نظر قرار گرفت. معیار دوم به کیفیت ساخت دستگاه ها و منبع انرژی آن ها می پرداخت و درنهایت مهم ترین معیار مسایقه، میزان آب استحصال شده توسط هر تیم از رطوبت هوای محفظه تست بود.

در بخش پایانی مسابقه نیز، طی اختتامیه ای اسامی تیم های برگزیده مسابقه اعلام شد. تیم دانشگاه اردکان توانست در مجموع بیشترین امتیاز را از هیئت داوران دریافت نماید و به عنوان تیم اول مسابقه، جایزه نقدی به ارزش 80 میلیون ریال به این تیم تعلق گرفت. دو تیم به صورت مشترک در جایگاه دوم و دو تیم هم به صورت مشترک در جایگاه سوم قرار گرفتند. جایزه نقدی تیم های دوم و سوم نیز  هر کدام مبلغ 15 و 5 میلیون ریال در نظر گرفته شد. در پایان رویداد نیز اعضای تیم های شرکت کننده در کنار نمایندگان سازمان های حامی و تیم اجرایی، عکسی به یادگار ثبت نمودند.

 

 

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/ZZp2