پیش بینی ماهانه بارش و دمای کشور برای هر یک از ماه های پیش رو
پیش بینی ماهانه بارش و دمای کشور با تلفیق برونداد چهار روش برای هر یک از ماه های پیش رو
خاکپوش دوستدار محیطزیست به رویارویی با ریزگردها میآید
ذرات ریز و اغلب نادیدنی به بلای بزرگ سلامت و حیات محیطزیست بدل شدهاند. درباره این نادیدنیها زیاد میشنویم اما بدون آنکه دیده شوند، مبتلایمان میکنند. از ریز گردها بهعنوان یکی از مهمترین آلودگی شهرها یاد میشود. پدیدهای زیستمحیطی که پا را فراتر گذاشته و در قامت یک معضل سر برآورده است.
پژوهشگران محیط زیست و مهندسی برای توسعه ایده خود فراخوانده شدند
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراخوان حمایت از طرحهای پژوهشی حوزههای فنی و مهندسی، محیط زیست، تغییرات اقلیم و سلامت را منتشر کرد.
به مناسبت روز ملی غار پاک:
غارها نقش مهمی در تامین آب زیرزمینی دارند، مراقبشان باشیم
غارها از لحاظ زمینشناسی از اهمیت زیادی برخوردارند، از آنجا که عمده غارهای کشور در مناطق کارستی واقع شدهاند، از این رو با منابع آبی زیرزمینی در ارتباط هستند که این موضوع اهمیت غارها را به ویژه در شرایط اقلیم خشک و نیمه خشک کشور دو چندان میکند.
تا سال آینده ؛
ربات ماه نورد برای کشف آب در فضا تولید می شود
ناسا قراردادی را با دانشگاه کارنگی ملون برای تولید یک ربات خودران ماه نورد منعقد میکند که وظیفه آن اکتشاف تنها قمر کره زمین برای یافتن آب است.
سازمان فضایی ایران منتشر کرد؛
بررسی تغییر مساحت آبی تالاب های کشور با تصاویر ماهوارهای
سازمان فضایی ایران تغییرات مساحت سطح آب برخی تالاب های مهم کشور را در بازه زمانی شهریور ۹۸ و ۹۹ بر مبنای اطلاعات ماهواره سنجش از دور «سنتینل۲» منتشر کرد.
دکتر ابراهیمی دبیر ستاد به عنوان پیشکسوت و فعال حوزه آب و خاک در نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران مورد تجلیل قرار گرفت.
در این همایش دو روزه که به صورت مجازی با میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، از دکتر حسن زاده استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز و دکتر ابراهیمی، دانشیار و پژوهشگر حوزه پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری به عنوان اساتید پیشکسوت و فعالان حوزه آب و خاک تجلیل به عمل آمد.
توانمندی شرکتهای دانشبنیان برای هوشمندسازی شبکههای آب به کار میرود
نشست «هوشمندسازی بهرهبرداری شبکههای آبرسانی و توزیع آب کلانشهرها» با حضور مسئولان آبفای مناطق مختلف کشور، مدیران شرکتهای دانشبنیان و مسئولان ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری برگزار شد.
هوشمندی به شبکه توزیع و انتقال آب تزریق میشود
شیر آب گشوده میشود و آب زلال و تصفیه شده به بیرون سرازیر می گردد. این قطرات حیات بخش برای اینکه به صورت بهداشتی به دست مشترکین برسد، مسیری طولانی و پرپیچ و خم را گذرانده و با هزینه های گزافی به محل مصرف رسیده اند. بهره برداری از این شبکه گسترده و درهم تنیده شامل هزاران کیلومتر خط لوله، تلنبهخانه ها، سدها، چاهها و دیگر منابع با مشکلات متعددی روبرو است که فناوری میتواند این مکشلاکت را رفع کند.
تصفیهخانههای کشور با بومیسازی فناوری توسعه مییابد
با توجه به بروز بحران جهانی خشکسالی، تصفیه آب و ایجاد تصفیه خانههای فناور به یکی از اولویتهای بینالمللی تبدیل شده است. شرکتهای دانشبنیان ایرانی نیز در این زمینه فعالیتهای قابل توجهی داشتهاند. یکی از شرکتهای دانشبنیان توانسته است با بومیسازی فناوری «فیلترهای فراپالایش» که در تصفیه خانهها کاربرد دارد، نیاز کشور به این محصول را تامین کند.