مقام معظم رهبری: می توان برای تمام مشکلات کشور، راه حل علمی پیدا کرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی، نخبگان را نور چشمان ملت خواندند و با تأکید بر لزوم تمرکز جامعه علمی و نخبگان برای یافتن راهحلهای علمی مشکلات مختلف افزودند: ظرفیت نخبگی جوانان ملت ایران، می تواند زمینهساز پر کردن شکاف علمی کشور با علم جهانی، عبور از مرزهای جهانی علم، ایجاد تمدن نوین اسلامی و تحقق آینده درخشان کشور باشد.
آبیاری ریشهای، روشی نوین برای مدیریت مصرف آب
آقای محمدی ده سروی که با ابتکار خود ۱۰ سال است بر روی این روش آبیاری کار کرده و آن را در باغهای متعدد عملیاتی کرده است، گفت: با آبیاری ریشهای یا تزریقی، میتوان به مصرف سالانه یک متر مکعب یا نهایت در مناطق گرمسیر به ۳ متر مکعب آب برای هر درخت رسید
اجرای موفق طرح الگوی ساماندهی خشکه رودها برای استحصال آب و ایجاد عرصههای تولید گیاهی در بازههای ۱۰۰۰ متری
با حمایت ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری و با همکاری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی، طرح الگوی ساماندهی خشکه رودها برای استحصال آب و ایجاد عرصههای تولید گیاهی در بازههای ۱۰۰۰ متری با موفقیت اجرا شد.
دایرههایی حاصلخیز در دل بیابان های عربستان!
عربستان سعودی در سه دهه اخیر توسعه عظیمی در بخش کشاورزی خود ایجاد کرده است و مناطق بزرگی از بیابانهای این کشور به زمینهای کشاورزی تبدیل شدهاند.
آشنایی با آبهای ژرف
نیاز به شناسایی منابع جدید در کنار مدیریت مصرف، الزام شناسایی، اکتشاف و بهره برداری از آبهای ژرف برای کشور را نشان می دهد. در این ویدیو با بخشی از فعالیت های کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری در زمینه شناسایی و استحصال منابع آب ژرف آشنا خواهید شد.
آبادانی در دل بیابان
آبادانی در دل بیابان
آب دریا برای پرورش زیتون
دولت سعودی بزرگترین مزرعه زیتون به وسعت ۷۳۰۰هکتار با ۵ میلیون اصله درخت زیتون با آب دریا ایجاد کرده تا از روغن استصحال شده به مردم کشورش دهد تا مبادا از روغن های پالم استفاده کنند و سونامی سکته های قلبی ، مغزی و سرطان پیش بیاید ، تحقیقاتی که دانشگاه علوم غذایی و بهداشتی مریلند در کشور عربستان انجام داده است نشان می دهد که از ده سال قبل که این مزرعه با تمام ظرفیت به تولید نشسته است و محصولات متنوع روغنی آن در کشور به وفور و ارزان در دسترس همگان است میزان ابتلا به انواع سرطانها در این کشور ۶۷٫۳۴ درصد کاهش داشته است ...
ساخت بزرگترین مزرعه عمودی جهان در نیوجرسی
این مزرعه عمودی با 70 هزار فوت مربع زمین6503.213)متر مربع) نهمین مزرعه بزرگ جهان محسوب می شود. این زمین هرساله ظرفیت برداشت 2 میلیون پوند غذا را خواهد داشت و در مقایسه با بخشهای پرورش مواد غذایی 95 درصد آب کمتری مصرف می کند. در این مزرعه بیش از 250 نوع سبزی با استفاده از لامپ های ال ای دی پرورش داده می شود. در این نوع مزارع نیازی به نور خورشید یا خاک نیست. مرکز مطالعاتی "ایرو فارمز" از سال 2004 تاکنون با استفاده از روش "ایروپونیک" به مبارزه با بحران جهانی غذا پرداخته است. ایروپونیک روشی است که در آن ریشه های گیاه در یک محفظه تاریک بوسیله محلولی غذایی تغذیه می شوند. ایروفارمز در وبسایت خود نوشت: استفاده از این فناوری باعث تسریع چرخه برداشت، قابل پیش بینی بودن نتایج، ایمنی مواد غذایی و کاهش اثرات زیست محیطی می شود.
بزرگترین مزرعه سرپوشیده جهان در ژاپن
ژاپنی ها برای صرفه جویی در آب و خاک و مکان و همچنین بهره بردن بیشتر از محصولات، دست به ایجاد بزرگترین مزرعه سرپوشیده یا همان داخلی نموده اند و یکی از کارخانه های پیشین شرکت سونی در ژاپن را به بزرگترین مزرعه داخلی جهان تبدیل کردند.
بیابان های ایران استعداد تبدیل به جنگل و مزرعه را دارند
اقدامات صورت گرفته در کویر کوبوچی چین برای بیابان زدایی، نمونه تلاشی موفق برای بیابان زدایی