بازدید دبیر ستاد از طرح الگویی تصفیه آب با روش الکترودیالیز در استان خوزستان
آقای دکتر ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوری¬های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط¬زیست بهاتفاق آقایان دکتر پرهمت دبیر کارگروه آب، دکتر شریفی دبیر کارگروه خشکسالی و تغییر اقلیم و آقای مهندس قانع مشاور ستاد به همراه معاون عمرانی استانداری خوزستان و مدیران آب و فاضلاب روستایی استان و شهرستان شوش از طرح الگویی تصفیه آب با روش الکترودیالیز بازدید نمودند.
دکتر ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست بهاتفاق آقایان دکتر پرهمت دبیر کارگروه آب، دکتر شریفی دبیر کارگروه خشکسالی و تغییر اقلیم و آقای مهندس قانع مشاور ستاد به همراه آقای دکتر شهبازی معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور و جمعی از مدیران استان خوزستان از طرح الگویی بیابانزدایی و مقابله با ریز گرد خوزستان بازدید نمودند. این طرح با توجه به تهدیدات پدیده گردوغبار و خسارتهای اقتصادی زیادی که طی چند سال گذشته به کشور وارد نموده است با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و توسط پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری و با همکاری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در عرصه هزار هکتاری از کانون شماره 7 تولید گردوغبار خوزستان در دست اجرا میباشد. نتایج اولیه این طرح را میتوان میتوان به شرح زیر خلاصه کرد. اقدامات آبخوانداری و آبخیزداری با استفاده از ظرفیتهای محلی روانابهای منطقه و با توسعه فناوری های مختلفی عرصه بحرانی را تثبیت کرده است. با اجرای طرح بارقه امیدی برای تبدیل این منطقه بحرانی به یک منطقه مولد و توسعه طرحهای معیشتی و اقتصادی را بوجود آورده. با این نتایج کانون تولید گردوغباربهعنوان یک تهدید جدی منطقه می تواند به مجموعهای اقتصادی با مشارکت مردم تبدیل میشود. بدلیل تولید آب به کمک اقدامات آبخوانداری و خاک شویی و توسعه فناوری مناسب شرایط عرصه به شکلی تغییر کرده که متقاضیان بخش خصوصی به دنبال سرمایه گزاری در این منطقه اعلام آمادگی کرده و منابع طبیعی استان و مردم محلی از فناوری های پیاده سازی شده در مجاورت منطقه الگو برداری کرده اند. این طرح ظرفیت گسترش برای توسعه مناطق ساحلی و اراضی دلتایی را دارد.
آقای دکتر ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست بهاتفاق آقایان دکتر پرهمت دبیر کارگروه آب، دکتر شریفی دبیر کارگروه خشکسالی و تغییر اقلیم و آقای مهندس قانع مشاور ستاد در تاریخ 07/03/98 در جلسهای با حضور معاون عمرانی استانداری خوزستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری و مدیران آب و فاضلاب استان و نمایندگان آب و فاضلاب کشور و رئیس محترم بنیاد نخبگان استان نسبت به بررسی مشکلات تأمین آب شرب روستاهای استان خوزستان و مناطق سیلزده این استان اقدام و سپس راههای حل مشکلات آبها با استفاده از فناوریهای پیشرفته و بهروز ارائه شد. مقرر شد طی تفاهمنامه مشترک اقدامات زیر صورت گیرد:
1- ارائه فناوری تصفیه آب برای نمکزدایی و کاهش کدورت در روستاهای با اولویت مورد تقاضای استان
2- مساعدت در راهاندازی کارخانه تولید غذای دام از سر ساقههای نیشکر با ظرفیت 50 هزار تن در سال در کشت و صنعت کارون
3- همراهی و حمایت استانداری از راهاندازی پایلوت تولید مصالح سبک با پایه ماسهبادی برای مصرف در داخل و خارج کشور
4- نحوه توسعه پایلوت شور ورزی در کانون شماره یک گردوغبار خوزستان در وسعت 250 هکتار در قالب شرکت شهرکهای کشاورزی و شیلات
5- توسعه پایلوت بیابانزدایی در کانون تولید گردوغبار منطقه هندیجان و توسعه جامع اراضی ساحلی و دلتایی
ارسال به دوستان