توسط ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی از سال 89 تاکنون؛

بیش از 200میلیارد ریال صرف حمایت از طرح‌های دانش‌بنیان حوزه آب و خشکسالی شد

ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی به عنوان یکی از ستادهاي فناوري¬هاي راهبردي معاونت علمی و فناوري رئیس جمهوری از سال 89 تاکنون در حدود 220 میلیارد ریال برای حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و تولیدات آن ها هزینه کرده است.

ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی به عنوان یکی از ستادهاي فناوري¬هاي راهبردي معاونت علمی و فناوري رئیس جمهوری از سال 89 تاکنون در حدود 220 میلیارد ریال برای حمایت مالی از شرکت های دانش بنیان و تولیدات آن ها هزینه کرده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی واطلاع رسانی معانت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این ستاد در سال 89 در حدود 41هزار میلیون ریال، در سال 90 در حدود 60 هزار میلیون ریال، در سال 91 در حدود 32 هزار میلیون ریال، در سال 92 در حدود 4 هزار و پانصد میلیون ریال، در سال 93 در حدود 23 هزار میلیون ریال و در سال جاری تاکنون در حدود 60 هزار میلیون ریال صرف حمایت های مالی از شرکت های دانش بنیان و تولیدات آن ها کرده است. 
ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی در سال 89 از 23 طرح و ایده دانش بنیان حمایت کرد که به از برخی از آن ها به دلیل اهمیت موضوع بالاترین سقف حمایت های مالی را اختصاص داد که دراین گزارش به عناوین برخی از این طرح ها پرداخته شده است.

 

حمایت ها در سال 89
بر اساس این گزارش در سال 89 دانشگاه تربيت معلم سبزوار برای اجراي طرح پايلوت نيمه صنعتي توليد هيدروژل هاي مورد استفاده در توسعه پوشش گياهي، سازمان تحقيقات كشاورزي برای بازنگري و تكميل اطلس سيماي آبخيزداري و ظرفيت هاي آبي كشور و پژوهشكده حفاظت خاك و آبخيزداري برای تهيه نقشه اشكال فرسايش (واحد اراضي - كاربري - پوشش و...) بیشترین حمایت ها را با توجه به اهمیت طرح ها و پروژه های خود از ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی دریافت کردند.
همچنین مركز تحقيقات مهندسي آذربایجان شرقي، دانشگاه رامين خوزستان، دانشگاه تهران، دانشگاه تربيت مدرس نیز برای تجهیز آزمایشگاه های سنجش گرد و غبار، آب و پایش خشکسالی و پژوهشكده حفاظت خاك و آب برای اجرای طرح ترویج و توسعه گیاه ونیور در استان ها از حمایت های این ستاد بهره مند شده اند.


سال 90

این ستاد در سال 90 از 47 طرح و ایده دانش بنیان حمایت کرد. دانشگاه هاي بيرجند، گيلان، مازندران، كردستان، زابل، سيستان و بلوچستان، صنعتي شاهرود، تبريز، شيراز، شهيدبهشتي، اروميه، شهيدچمران اهواز، رامين خوزستان، يزد، هرمزگان، شهركرد، صنعتي اصفهان، خليج فارس، تهران، تربيت مدرس، صنعتي شريف، اميركبير، خواجه نصيرالدين طوسي، اراك، لرستان برای حمايت هاي ترويجي از انجمن هاي علمي و رشته هاي مرتبط با این ستاد حمایت های مالی را در سال 90 دریافت کردند.


همچنین دانشگاه صنعتي شريف با همكاري وزارت نيرو و جهاد كشاورزي برای اجرايي كردن تفاهم نامه منعقد شده و تدوين سند راهبردي بخش آب، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، پژوهشكده حفاظت خاك و آبخيزداري برای ساخت دستگاه بارانزايي، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي پژوهشكده حفاظت خاك و آبخيزداري و مركز كم آبي و خشكسالي برای شبكه سازي آزمايشگاه سيار پيشرفته اندازه گيري پارامترهاي محيطي از دیگر مراکزی بودند که حمایتهایی از ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی را دریافت کرده اند.
دانشگاه تربیت مدرس نیز برای شبكه سازي آزمايشگاهي فرسايش و حفاظت خاك و ريزگرد، دانشگاه تهران برای شبکه سازی آزمایشگاهی آب و فرسایش خاک و برخی شرکتها از این حمایت های مالی بهره مند شدند.

 

سال 91

ستاد توسعه فناوري های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی در سال 91 از 24 طرح و پروژه دانش بنیان حمایت مالی کرد که تعدادی از این طرح ها و پروژه ها بیشترین سقف حمایت ها را دریافت کردند. 
بر اساس گزارش مذکور، در سال 91 از چند شركت دانش بنيان برای تامين تجهيزات مورد نياز دانشگاه ها از طريق خريد محصولات شركت هاي دانش بنيان حمایت مالی خوبی به عمل آمد. 
دانشگاه شمال با همكاري وزارت خانه های نيرو و جهاد كشاورزي برای طرح ملي تجميع اسناد، داده ها و بانك اطلاعات و تهيه مدل و نرم افزار، سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي، پژوهشكده حفاظت خاك و آبخيزداري و مركز كم آبي و خشكسالي برای ايجاد آزمايشگاه مرجع پايش و راست آزمايي پارامترهاي بارش، رطوبت و ريزگرد ودانشگاه صنعتي شريف با همكاري وزارت نيرو و جهاد كشاورزي برای اجرايي كردن تفاهم نامه منعقده و تدوين سند راهبردي بخش آب نیز از بیشترین مبلغ حمایت های مالی این ستاد در سال 91 بهره مند شدند.
همچنین ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی برای طرح ملي تصنيف كتب فناوري و رصد فناوري مرتبط با وظايف ستاد و چاپ گزارشات (40 عنوان) نیز بودجه مناسبی را در نظر گرفت.


سال 92

در سال 92، دو مرکز دانشگاه گنبد کاووس برای پروژه توسعه آبیاری زیرسطحی در استان گلستان و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برای تجهیز، توسعه و ایجاد شبکه ملی آزمایشگاهی خاک و آب از حمایت های مالی این ستاد بهره مند شدند.

حمایت های مالی درسال 93
در سال گذشته ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی از 21 طرح و ایده دانش بنیان حمایت به عمل آورد که از این میان و با توجه به اهمیت موضوع برخی بالاترین سقف مبلغ حمایتی این ستاد را دریافت کردند که درگزارش مذکور به عناوین برخی از آن ها اشاره می شود. 
در این گزارش آمده است، شرکت فرنود صنعت مهر برای انتقال دانش فنی، طراحی و ساخت دستگاه تصفیه شیرابه مراکز دفن زباله با استفاده از فناوری پلاسمای سرد (ظرفیت 30 متر مکعب در روز، اجرا در استان گیلان)، شرکت پالا گستر صنعت آب برای طرح حذف نیترات به روش رزینی و سفارش وخرید سامانه تصفیه آب سیار(پکیج بحران) باظرفیت 120مترمکعب در شبانه روز و شرکت معین زیست آریا برای فرایند نمک زدایی آب های غیر متعارف به روش خودجوش توانستند بیشترین مبلغ حمایت های ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی را به خود اختصاص دهند.

سال 94

در سال جاری تاکنون از 22 طرح و پروژه دانش بنیان حمایت شده که دراین گزارش به عناوین برخی از آن ها که بیشترین مبلغ حمایت را دریافت کرده اند اشاره شده است.
از میان حمایت های انجام شده از سوی ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی در سال جاری و تاکنون، پارک علم و فناوری خلیج فارس برای طراحی و ساخت واحد نیمه صنعتی شیرین سازی آب دریا به روش رطوبت دهی - رطوبت گیری با ظرفیت 40 متر مکعب در روز، شرکت مهندسین مشاور و تحقیقات بهین آب زنده رود برای سامانه گندزدایی پیشرفته مولتی اکسیدان بکو و سامانه حذف نیترات از آب آشامیدنی وسازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری برای پابلوت تثبیت کانون های بحرانی ریزگرد در استان خوزستان با استفاده از انواع فناوری ها (نظیر مالچ، پوشش گیاهی و...) بالاترین مبلغ حمایت مالی را برای راهبرد طرح های خود از این ستاد دریافت کرده اند.
همچنین پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برای طرح الگویی ایجاد آب بندان و سد ترکیبی زیر زمینی و ارائه مدل اقتصادی با اندازه گیری کمیت و کیفیت جریان آب وشرکت توسعه حسگرسازان آسیا (پارک فناوری پردیس) برای طراحی و ساخت دستگاه حذف آلاینده های گازی از اگزوز موتورسیکلت به روش پلاسما-کاتالیست از بیشترین سقف پرداخت های مالی ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی بهره مند شده اند.

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Z9Za