ماه فروردین و فصل بهار توام با روزهای پر برکت ماه شعبان، رخداد مهربانی است. صانع گیتی، دست در سبد الوان خود میکند و گلهای رنگارنگ آن را بر سراسر اقلیم میپاشاند بدون آنکه ببیند این گلگونههای خوشبو و خوشرنگ، کجا هبوط پیدا میکنند و در چه جو و محیطی با نسیم بهاری بر سر مردم شاباش میشود.
کلیدواژه این برکت، «آب» است. چرا که در کتاب همیشه جاودان قرآن کریم می فرماید حیات همه چیز را از آب قرار دادیم، کهربای آب، پردیسهای بیشتری را مجذوب خود میکند و طراوت بیشتری را برای ساکنانش به همراه میآورد. سهم بیشتری از بهار دارد و درنتیجه، شادی، آنجا بیشتر است.
ما اینجا در ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، در یک جهاد علمی و فراگیر طرحهای فناورانه راهبردی بسیاری را به کار بستهایم تا ضمن جلوگیری از هدررفت منابع آبی کشور، بیشترین استحصال، شناخت و بهره وری از آب موجود فراهم شود. تا بتوانیم همزمان با زایش طبیعت و شادکامی گیاهان و باغها، دل کارآفرینان و ساکنان مناطق را هم شاد کنیم.
تا ببینند که آب، تنها، مولود بهار نیست، میتوان بهاری همواره در دل کارآفرینان و فناوران این حوزه و فعالان این صنعت پدید آورد و جماعتی را شادمان و پرکار نگه داشت.
تلاشهای بسیاری به عمل آوردیم تا پرههای محیطزیست، بیش از گذشته در آبهای سرزمینی و اقلیمی در حال چرخش باشند. تلاش کردیم تا به خشکسالی، به چشم یک واقعیت و موهبت نگاه کرده و به فکر حاصلخیز کردن اراضی و مزارع در شرایط خشک باشیم.
ما تمام این پارامترها را از بهار آموختهایم؛ وقتی دیدیم چگونه میتواند از یک زمین مرده و از دل خاک، به واسطه آبهای بهاری، اینچنین زندگی بیافریند. ما این تجربه طبیعت را به فناوری گره زدهایم تا بتوانیم همان سرشت را در سرتاسر ایران بارور کنیم تا جماعت بیشتری از نعمت آب و خاک و تمامی برکات مستقیم و غیرمستقیم آنها بهرهمند شوند.
این انگاره را با اتکا به بهار افرین، با قدرت به پیش میرانیم و برای سال جدید، آرزو میکنیم تا برنامههای تحول آفرین تر، هدفمندتر از هر زمان دیگر، به بار نشسته تا در روزگاری نهچندان دور، غایت ایران حاصلخیز و مردم با فرهنگ و ادب و اصیل و شادمانش را به جشن بنشینیم.
*مشاور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در امور آب و دبیر کارگروه تخصصی توسعه فناوریهای آب خشکسالی فرسایش و محیط زیست
ارسال به دوستان