دستیابی به فناوری توسعه ، اکتشاف، استعداد یابی ابرحوزه های آب تجدیدپذیر ژرف، افتخاری برای استان سیستان و بلوچستان و کشور

یکی از مهم ترین طرح های موردحمایت ستاد توسعه فناوری های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در استان سیستان و بلوچستان، راه اندازی نخستین کارخانه توسعه فناوری اکتشاف منابع زیرزمینی و ابر حوزه های آب تجدیدپذیر ژرفی در منطقه مونا در این استان است.

 

به گزارش روابط عمومی ستاد، جناب آقای دکتر ابراهیمی با همراهی جناب آقای دکتر شریفی، دبیر کارگروه خشکسالی و تغییر اقلیم ستاد، از نخستین چاه اکتشافی آب های ژرف خاورمیانه در استان سیستان و بلوچستان بازدید کردند.

دکتر ابراهیمی در این خصوص بیان نمودند که محل اجرای پایلوت استان سیستان و بلوچستان در محدوده شهر سوخته است و این اولین چاه ژرف ایران و منطقه غرب آسیا می باشد که با تکنولوزی ایرانی مطالعه، طراحی، حفر و درحال پمپاژ از اعماق زمین با هدف مطالعات و اکتشاف منابع آب ژرفی تجدیدپذیر می باشد. ایشان افزودند دستیابی به آب تجدیدپذیر در ابر حوزه ها به عنوان یک افتخار برای استان سیستان و بلوچستان است. شایان ذکر است که چاه ژرف سیستان 1 به عمق 3000 متر  صرفا یک چاه اکتشافی است و برای دستیابی به ابعاد سفره و نحوه تجدید پذیری آن نیاز به اقدامات تکمیلی می باشد. در این چاه 5 سفره آرتزین با آب تجدیدپذیر شناسایی شده و هم اکنون از دو سفره تحتانی، عملیات پمپاژ و بررسی کمی و کیفی سفره در حال مطالعه و بررسی می باشد.

 

 

کلمات کلیدی

تصاویر

 ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان
//isti.ir/Zx91