دکتر ابراهیمی دبیر ستاد به عنوان پیشکسوت و فعال حوزه آب و خاک در نهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران مورد تجلیل قرار گرفت.

در این همایش دو روزه که به صورت مجازی با میزبانی دانشگاه تبریز برگزار شد، از دکتر حسن زاده استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز و دکتر ابراهیمی، دانشیار و پژوهشگر حوزه پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری به عنوان اساتید پیشکسوت و فعالان حوزه آب و خاک تجلیل به عمل آمد.

نهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران در دانشگاه تبریز با مشارکت پژوهشگران و متخصصین این حوزه از دانشگاه ها و پژوهشکده های مختلف کشور در قالب سلسه نشست های علمی، سخنرانی های کلیدی و ارائه مقالات برگزار شد.
 
تبیین جایگاه سامانه‌های سطوح آبگیر باران در کشور، ارائه دستاوردهای نوین در زمینه سطوح آبگیر باران، تبادل نظر کارشناسی بین محققین، کارشناسان، اساتید، دانشجویان و مدیران و فراهم آوردن فضای مناسب برای انتقال دانش و تجربیات، فرآهم آوردن بستری برای ارائه پیشنهادات، دستورالعمل‌ها و راهکارهای عملی حل مشکلات روز مرتبط با همایش و ارتقاء سطح دانش جامعه در خصوص استفاده از فناوری‌های سطوح آبگیر باران از اهداف برگزاری نهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران در تبریز بوده است.
ارائه‌ی گزارش توسط دبیر علمی همایش، سخنرانی رئیس انجمن سامانه‌های سطوح آبگیر باران، سخنرانی معاون پژوهشی دانشگاه تبریز، سخنرانی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، قدردانی از دو نفر از پیشکسوتان صنعت آب و خاک کشور و سخنرانی رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از جمله برنامه‌های اجرا شده در قالب این همایش به شمار می‌آیند.
 
از جمله سخنرانان کلیدی همایش، به دبیر اتاق گفتمان آب و عضو هیات علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه تبریز، استاد دانشگاه وسترن سیدنی استرالیا و استاد دانشگاه راجشاهی بنگلادش می توان اشاره کرد.
به گفته‌ی دکتر سعید صمدیان‌فرد، دبیر اجرایی نهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران، از 85 عنوان مقاله‌ی ارسالی به دبیرخانه‌ی این همایش، 15 عنوان مقاله برای ارائه‌ی شفاهی و 65 عنوان مقاله برای ارائه در قالب پوستر پذیرفته شده‌اند.
در قالب این همایش، دو نشست علمی برگزار شد که در نشست اول، تحت عنوان نشست هم اندیشی آبیاری تکمیلی و باغات دیم، جناب آقای دکتر پرهمت، دبیر کارگروه آب ستاد  و نایب رییس انجمن سیستم های سطوح آبگیر باران در سخنرانی خود با موضوع "آبیاری تکمیلی با استفاده از سطوح آبگیر باران در توسعه باغات دیم" به بررسی وضعیت زراعت دیم و محصولات باغی دیم در کشور پرداختند.
نشست دوم با عنوان "استحصال آب باران برای صنعت و شرب" نیز با مشارکت جناب آقای دکتر شریفی، دبیر کارگروه خشکسالی و تغییر اقلیم ستاد و همچنین جناب آقای دکتر اسماعیلی دبیر کارگروه محیط زیست ستاد برگزار شد و دکتر بهرامی فر،  به دو طرح موفق مورد حمایت ستاد که توسط دانشگاه تربيت مدرس (دانشكده منابع طبيعي)  اجرا شده اشاره نمودند وپس از نمایش كليپي از چگونگی عملکرد جمع اوری آب باران در محل طرح و تبدیل آن به آب آشامیدنی، سخنرانی خود را با عنوان استحصال آب باران از سطوح آبگیر جهت مصارف آشامیدنی و تولید آب ديونیزه از آب باران به اتمام رساندند.
کلمات کلیدی
//isti.ir/ZJUp