در بازدید کارگروه آب و آبفای ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، انرژی و محیط زیست
ظرفیتهای دانش بنیانهای پارک علم و فناوری در حوزه آب، تصفیه فاضلاب و انرژی بررسی شد
دبیر کارگروه آب و آبفا ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، انرژی و محیط زیست و جمعی از کارشناسان این حوزه با هدف آشنایی با شرکتهای پارک علم و فناوری خراسان و پتانسیلهای موجود در این حوزه از پارک بازدید کردند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، هدف از این بازدید آشنایی با شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینههای آب، انرژی و محیط زیست، آشنایی با شرکتها و ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در این حوزه و همچنین دستیابی به پایگاه دادهای دقیقتر برای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان بود.
این بازدید نشاندهنده اهمیت تعامل میان نهادهای علمی و صنعتی برای ارتقاء فناوری و نوآوری در کشور است. در این راستا از نمایشگاه دائمی مستقر در پارک شامل شرکتهای فعال در زمینههای تصفیه آب و پساب، تولید پمپهای صنعتی، تولید کنتورهای هوشمند و توسعه نرمافزارهای تصمیمیار مدیریتی، توسط هیات اعزامی ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، انرژی و محیط زیست بازدید به عمل آمد.
برگزاری جلسات مدیریتی و فنی، تبادل نقطه نظرات طرفین در خصوص آخرین دستاوردهای شرکتها و حمایتهای بالقوه معاونت علمی و بازدید از ظرفیت تولید محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک از دیگر برنامه های این بازدید بود.
نانو صنعت سبز، فعال در زمینه تصفیه فاضلاب شهری و صنعتی، کاوش صنعت توس، فعال در زمینه پمپهای سفارشی صنعتی، کاراجت، فعال در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی، مجتمع طلایه، فعال در زمینه طراحی و ساخت کیتهای انشعاب آب، انواع کنتورهای مکانیکی و دیجیتالی و هوشمند و نرمافزارهای تصمیمیار مدیریتی در توزیع آب، صنایع کیان ترانسفور خراسان، فعال در زمینه تولید ترانسفروماتورهای سفارشی در صنعت آب، برق، نفت، گاز و پتروشیمی، مهندسی نوین کامپوزیت صدر، فعال در زمینه تولید لوله و اتصالات کامپوزیت در صنعت آب، نفت و گاز، سازگستر آرین پارس، فعال در زمینه ویدیومتری، احیاء، بازسازی و افزایش آبدهی و ترمیم چاههای عمیق، بهپویان امین منتظر، فعال در زمینه تولید و توسعه نرم، تصمیمیار مکان محور مدیریتی در صنعت آب، نفت و گاز از انتقال تا توزیع مشترکان از شرکتهای منتخب و بازدید شده در پارک هستند و این تعاملات نشاندهنده اهمیت همکاری میان نهادهای علمی و صنعتی برای ارتقاء فناوری و نوآوری در کشور است.
گفتنی است، پارک علم و فناوری خراسان با مساحتی حدود ۷۵ هکتار در مجاورت شهر مشهد و سایر شهرستانهای استان شامل نیشابور، گناباد، تربت حیدریه، کاشمر و سبزوار واقع شده است. این پارک یکی از بزرگترین و به عنوان اولین پارکهای توسعهیافته کشور، ۶۲۰ شرکت فعال را در خود جای داده است. این پارک با ایجاد ۱۵ پردیس وابسته و هفت پارک علم و فناوری در این شهرستانها، به توسعه فناوری و نوآوری نه تنها در سطح استان و بلکه در سطح ملی کمک میکند. علاوه بر این، تعداد کل واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان تحت حمایت این پارک به بیش از ۲۰۵۳ واحد میرسد که نشاندهنده تنوع و پویایی فعالیتهای علمی و فناوری در این منطقه است.
پارک علم و فناوری خراسان یکی از با سابقهترین و بزرگترین پارکهای علم و فناوری کشور، در سال 1381 در نزدیکی شهر مشهد مقدس تأسیس شد. این پارک از آن زمان به عنوان پیشرو و الهامبخش در زیستبوم نوآوری شرق کشور شناخته میشود. پارک علم و فناوری خراسان به عنوان نخستین پارک توسعهیافته در ایران، با بهرهگیری از تجربیات ارزشمند خود در حوزه حاکمیت فناوری، تاکنون بیش از 15 مرکز رشد و پردیس تخصصی را در نقاط مختلف استان خراسان راهاندازی کرده است.
این پارک با ایجاد شبکهای مؤثر میان کنشگران زیستبوم فناوری شرق کشور، بر مزیتهای استان تمرکز کرده و با تعامل نزدیک با صنایع کلان، زمینه نفوذ فناوری در صنعت و جامعه را فراهم کرده است. بدین ترتیب، پارک علم و فناوری خراسان نقش کلیدی در توسعه اقتصاد دانشبنیان کشور ایفا کرده است.
ارسال به دوستان