غشای سرامیکی به یاری آمد تا استفاده از مواد شیمیایی در تصفیه آب کاهش یابد

توسعه فناوری های غشای سرامیکی سیلیکون کارباید، یکی از فناوری های نسبتا جدیدی است که سبب جداسازی فیزیکی ذرات و آلاینده ها می‌شود.

جداسازی املاح در فرآیندهای تصفیه آب به صورت فیزیکی، شیمیایی، بیوشیمیایی، میکروبی و سایر روش‌های فناورانه انجام می‌شود.

با توجه به توصیه‌های فراوان برای کاهش استفاده از مواد شیمیایی مانند کلرزنی، کاربرد و ترویج روش های جداسازی فیزیکی ذرات و آلاینده ها توسط غشاها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

غشاها در واقع، لایه های نازک از جنس نیمه تراوا بوده که قادر هستند تا ذرات معلق را از مایع، زمانی که با فشار از آن عبور می‌ کند، جدا کنند. غشاها از نظر جنس به دو دسته پلیمری و سرامیکی تقسیم بندی می شوند.

هدف از ساخت غشاهای سرامیکی، کاهش و یا حذف برخی محدودیت های انواع پلیمری نظیر مقاومت کم در دماهای بالا، استحکام مکانیکی کم، تجزیه زیستی و طول عمر پایین است. امروزه غشاهای سرامیکی در شرایط سخت به ویژه زمانی که غشاهای پلیمری، عملکرد مطلوبی نداشته و یا قادر به انجام فرآیند نخواهند بود، به طور وسیعی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

سلامت بیش‌تر آب تصفیه شده

نصب و اجرای آسان، انعطاف پذیر بودن با میزان دبی و اندازه های مختلف جای تعبیه شده برای فیلتراسیون، قابل ارائه بودن به صورت ماژول و پکیج، مصرف انرژی پایین، کدر فشارهای بسیار پایین، طول عمر بالا، هزینه های نگهدای پایین، مقاومت در برابر دما، فشار و مواد شیمیایی متنوع و شستشوی آسان از مزایای فناوری غشای سرامیکی است.

در حال حاضر شرکت دانش بنیان داخلی طراحی و ساخت این نوع غشا را در دستور کار قرار داده و انتظار می رود با بومی سازی این فناوری و توسعه آن گامی جدید در فرآیند تصفیه آب برداشته شود.

از جمله دستاوردهای مهم این طرح می توان به فناوری تولید قطعات سرامیکی پیشرفته، فناوری تولید نانوپودرهای سرامیکی و فناوری تولید نانو پوشش ها اشاره کرد.

در نتیجه این طرح، دستگاه تزریق جهت شکل دهی سرامیک‌ های پیشرفته مورد طراحی و تولید قرار گرفت و تصفیه خانه های مبتنی بر فناوری غشا سرامیکی، راه اندازی و توسعه داده شد.

شرکت دانش ‌بنیان گسترش کاربرد باریکه الکترون با حمایت کارگروه تخصصی آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با تکیه‌ بر توان متخصصان جوان داخلی، محوریت این طرح را برعهده دارد.

کلمات کلیدی
//isti.ir/Z2Ws