قطعات یدکی دستگاه‌های حفر تونل ایران‌ساخت شد و وابستگی صنایع به واردات کاهش یافت

شرکتی دانش‌بنیان با تولید قطعات یدکی دستگاه‌های حفر تونل، مسیر خودکفایی این صنعت را در کشور هموار کرد.

شرکت تونل ساز ماشین بیش از 15 سال است که در حوزه حفاري مکانیزه و کار با دستگاه‌های TBM  یا حفاری فعالیت می‌کند به طراحی و ساخت این تجهیزات در کشور اقدام کرده است. این شرکت با شناخت دقیق از تجهیزات تونل و بازارهای داخلی و خارجی قابلیت تامین تجهیزات و قطعات یدکی دستگاه‌های حفار تونل را از داخل و خارج کشور دارا است و قادر به ارائه خدمات مطمئن در این حوزه به کارفرمایان است.

این دستگاه‌ها برای حفاری تونل‌ها به کار می‌روند و با استفاده از یک سطح مقطع مدور، قادر است در قشرهای خاکی و سنگی زمین حفاری کند. این نوع از ماشین‌آلات توانایی ایجاد حفره در هر نوع زمینی، از سنگ سخت گرفته تا ماسه را دارند.

به گفته علی محمد صاحب مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، این مجموعه در سال های اخیر وارد حوزه طراحی و ساخت دستگاه‌های حفاری مکانیزه و تجهیزات مرتبط با آن شده است و با اتخاذ سیاست تولید مرحله ای قصد دارد تاسال١۴٠٠به دانش تولید٧٠ درصدی دستگاه های  TBMو میکــرو TBMدست یابد تا بتواند وابستگی این صنعت را به خارج کاهش دهد و گامی در مسیر خودکفایی این صنعت در کشور بردارد.

وی افزود: ما در زمینه مطالعات زمین شناسی، طراحی و محاسبات تونل، انتخاب ماشین‌های حفار و ارائه راه‌کارهای اجرایی مناسب، از خدمات یک شرکت ايتاليایی که دارای تجربیات ارزشمندی در این زمینه است، استفاده می کنیم.

این فعال فناور ادامه داد: طراحی و ساخت دستگاه‌هاي حفار تمام مکانیزه TBM و میکرو TBM، طراحی و ساخت سیستم نوار نقاله تونلی، طراحی و ساخت لوکوموتیو و تجهیزات رولینگ استاك و طراحی و ساخت ابزارهاي برشی و تجهیزات تونلی از جمله محصولات تولیدی شرکت است.

صاحب در ادامه بیان کرد: متخصصان مجموعه ما قادر به ارائه دامنه وسیعی ازخدمات فنی مورد نیاز کارفرمایان در حوزه بازسازی، نصب، راه‌اندازی و راهبری این دستگاه‌ها و تجهیزات هستند. با توجه به شرایط و وضع موجود کشور و تحریم های صورت گرفته و در حال اجرا، ساخت ماشین های مکانیزه در داخل کشور از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است.

وی همچنین بیان کرد: از مزایای کلی ساخت و مونتاژ دستگاهTBM  در کشور می‌توان به کاهش چشمگیر بهای تمام شده این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی، تسهیل در ارائه خدمات پشتیبانی و سفارشی‌سازی دستگاه با توجه به نوع پروژه ها اشاره کرد.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

کلمات کلیدی
//isti.ir/Zvjq