5هزار لیتر آب شیرین در روز از پساب صنایع تولید میشود
محققان کشور طرحی فناورانه برای نمکزدایی از آب اجرا کردند که این طرح الگویی توان تولید ۵ هزار لیتر آب شیرین در روز را دارد.
کاهش مشکل گرد و غبار کشور؛ مالچهای رسی دوستدار محیط زیست تولید شد
محققان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری موفق به ارائه نوآوری در ساخت نوعی مالچ رسی (تثبیت کننده) دوستدار محیط زیست شدند که ظرفیت بالایی برای مقابله با فرسایش بادی و کاهش مشکل گرد و غبار و بیابان زدایی دارد.
سال جهش تولید| با فعالیت 8 شتابدهنده کسبوکارهای استارتاپی حوزه آب رونق میگیرد
کسبوکارهای نوپا و استارتاپی برای تبدیل ایدههای فناورانه به محصول، نیاز به حمایت دارند. شتابدهندهها در زیستبوم فناوری و نوآوری نقش حمایتی از آنها را دارند. در حوزههای گوناگون علم و فناوری، با حضور شتابدهندهها ایدههای زیادی تجاری شدند و محصول آنها برای جامعه دستاوردیهای قابلتوجهی داشته است.
دادهنما: گام محکم دانشبنیانها برای نمکزدایی آب
یکی از پر کاربردترین سیستمها برای نمک زدایی آب «سیستم نمک زدایی اسمز معکوس» است. توسعه آن نیازمند فناوریهای پیشرفته است و دانش بنیانها در این حوزه نیز ورود کردهاند. به گونهای که شاهد اتفاقاتی ارزشمند در این حوزه برای «ایران ساخت» شدن این سیستم هستیم.
با حمایت ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛
نخستین پمپ فشار قوی سامانههای شیرینسازی آب دریا ساخته شد
متخصصان توانمند در یک شرکت دانشبنیان ساخت پمپ فشارقوی طبقاتی سامانههای شیرینسازی آب دریا به روش اسمز معکوس را برای نخستین بار در کشور انجام دادند. این محصول یکی از پیچیدهترین پمپها از نظر فناوری است و جزء تجهیزات پیشرفته محسوب میشود.
رونق کسب و کارهای حوزه آب به «جهش تولید» میانجامد
دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی گفت: اجرای پروژههای الگویی مدیریت پایدار خاک و کشاورزی حفاظتی، توسعه و ترویج مالچهای غیرنفتی برای تثبیت کانون های گرد و غبار و ریزگردها ، توسعه و ترویج انواع بادشکنها در مناطق بحرانی فرسایشی و راههای ارتباطی ریلی و جادهای تنها نمونهای از فناوریهایی محسوب میشوند که توسعه آنها در «جهش تولید» اثرگذار است.
با حضور دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی و فناوری؛
روند اجرای پایلوت ساماندهی خشکهرودها بررسی شد
دکتر ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست معاونت علمی از «طرح الگویی ساماندهی خشکه¬رودها برای استحصال آب و ایجاد عرصههای تولید گیاهی در بازههای 1000 متری» بهعنوان پایلوت الگویی در این حوزه بازدید کرد.
زمینهسازی برای جهش
نادر قلی ابراهیمی*
سیل را در منشأ مهار کنیم
سال گذشته و حتی سال جاری بروز سیل خسارتهای جانی و مالی بسیاری را برای کشور به همراه داشت. اما با داشتن برنامه و راهکار میتوان این خسارتها را کاهش داد. در این میان مدیریت جامع منابع زیستی مهمترین راه حل مهار سیل در منشأ است.
فراخوان مشارکت زیستبوم فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست در ارائه راهکارهای فناورانه برای مدیریت آثار مخرب شیوع بیماری کرونا
برخی از عوارض بیماری منحوس کرونا همچون تعداد مبتلایان، قربانیان و حتی بهبودیافتگان بهصورت شفاف قابلبررسی و ارائه است و همه ارکان کشور در تلاش جمعی برای بهبود وضعیت سلامت جامعه می باشند، درصورتیکه قسمت مهمی از عوارض بهصورت نامشهود بهخصوص بر محیطزیست اثراتی گاهاً ماندگار خواهد گذاشت.