ما میتوانیم| پژوهشگران ایرانی ایدهای برای حذف آلودگیهای آلی شناور در آب ارائه دادند
در حال حاضر آلودگی آبهای موجود زندگی میلیونها نفر از ساکنان زمین را به خطر انداخته است. پس حذف آنها اهمیت بسیاری دارد. محققان کشور با انجام یک طرح پژوهشی راهکاری برای حذف آلودگیهای شناور ارائه دادند. آنها در این طرح از بطریهای بازیافتی استفاده و به کمک آن یک فتوکالیست تولید کردند.
دادهنما: بهرهبرداری فناورانه و اقتصادی از شوری
افزایش بهره وری و کشاورزی با منابع شور اقدامی است که با توسعه فناوریهای شورورزی محقق میشود. در این حوزه کشت گیاهان شورپسند و تثبیت کانونهای گرد و غبار نیز مد نظر است.
در نهمین کنفرانس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت مطرح شد
زمینههای توجه به محیط زیست و آب در سند الگو پیشبینی شود
رییس اندیشکده آب و محیط زیست گفت: به دلیل واقع شدن ایران در منطقه خشک و نیمهخشک منابع آبی از اهمیت مضاعفی برخوردار است و ما باید در سند الگو زمینههای توجه به محیط زیست، آب و منابع طبیعی که پایههای اصلی برای پیشرفت کشور محسوب میشوند را به درستی پیشبینی کنیم.
تا 5 سال دیگر 11 میلیارد تن میکروپلاستیک در محیط زیست انباشته خواهد شد
زیست آنلاین: طبق تحقیقات جدید گروهی از دانشمندان، تا سال 2025، یازده میلیارد تن میکروپلاستیک در محیط انباشته خواهد شد.
تبخیر آبهای سطحی کاهش مییابد
10 دی ماه سال گذشته بود که فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه آب برای حضور در چالشی نوآورانه دعوت شدند تا به وسیله آن راهکاری فناورانه برای کاهش تبخیر آبهای سطحی ارائه شود.
پنجمین فراخوان صندوق علمی راه ابریشم منتشر شد
پنجمین فراخوان صندوق علمی مشترک راه ابریشم (SRSF); با همکاری آکادمی علوم چین (CAS) و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (INSF) اعلام شد.
5هزار لیتر آب شیرین در روز از پساب صنایع تولید میشود
محققان کشور طرحی فناورانه برای نمکزدایی از آب اجرا کردند که این طرح الگویی توان تولید ۵ هزار لیتر آب شیرین در روز را دارد.
کاهش مشکل گرد و غبار کشور؛ مالچهای رسی دوستدار محیط زیست تولید شد
محققان کشور در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با حمایت ستاد توسعه فناوریهای آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی و فناوری موفق به ارائه نوآوری در ساخت نوعی مالچ رسی (تثبیت کننده) دوستدار محیط زیست شدند که ظرفیت بالایی برای مقابله با فرسایش بادی و کاهش مشکل گرد و غبار و بیابان زدایی دارد.
سال جهش تولید| با فعالیت 8 شتابدهنده کسبوکارهای استارتاپی حوزه آب رونق میگیرد
کسبوکارهای نوپا و استارتاپی برای تبدیل ایدههای فناورانه به محصول، نیاز به حمایت دارند. شتابدهندهها در زیستبوم فناوری و نوآوری نقش حمایتی از آنها را دارند. در حوزههای گوناگون علم و فناوری، با حضور شتابدهندهها ایدههای زیادی تجاری شدند و محصول آنها برای جامعه دستاوردیهای قابلتوجهی داشته است.
دادهنما: گام محکم دانشبنیانها برای نمکزدایی آب
یکی از پر کاربردترین سیستمها برای نمک زدایی آب «سیستم نمک زدایی اسمز معکوس» است. توسعه آن نیازمند فناوریهای پیشرفته است و دانش بنیانها در این حوزه نیز ورود کردهاند. به گونهای که شاهد اتفاقاتی ارزشمند در این حوزه برای «ایران ساخت» شدن این سیستم هستیم.